Mar 21, 2016

ORMARIĆ ZA NAKIT KAO UPEČATLJIV DEO ENTERIJERA

Kada pravi nakitoljupci biraju domove za svoje ukrase, ne pristaju ni na šta manje od otmenih karakterističnih vitrina. Ormarići za nakit ne samo što na jednom mestu štite sve dragocenosti, nego i ulepšavaju prostorije u koje su smešteni.


Pregledno raspoređen nakit koji uz to još i lepo izgleda verovatno je san svim ženama koje godinama brdo ukrasa drže u jednoj ili dve kutije. Vaše ogrlice, minđuše i prstenje prepliću se i oštećuju u malim pregradama odakle ih sa mukom vadite svaki put kad žurite negde, a sa druge strane večito zaboravljate na obavezu pronalaženja novog doma za njih. U međuvremenu, tamo negde postoje elegantni i moderni komadi nameštaja koji su stvoreni za nakit. 




Ormarići za nakit često se prave u formi velikih ogledala za dnevnu ili spavaću sobu. Ako je do sada šminka uživala privilegiju da je prate stočići i ogledala, zašto i nakit ne bi imao isto? Nakon što kvalitetnim komadom date "final touch" svom izgledu,  odmah možete da procenite kakav je krajnji rezultat. Na stranu to što su ovakvi delovi nameštaja često i sami po sebi ukras zbog fenomenalnog dizajna.





Druga varijanta je manja po dimenzijama, ali ne i po lepoti. Komoda je u ovom slučaju nešto veća od onih prostranijih kutija za nakit, ali savršeno završava posao za neki manji životni prostor svoje vlasnice. 

Ima i primera ormarića koji izuzetno liče na one namenjene ključevima, a u njihova vratanca mogu se umetnuti i drage fotografije, poput ovog sa sajta Tidamtidam. Procenite da li i u vašem stanu/kući postoji nešto slično i da li biste bili voljni da mu promenite namenu.


Ukoliko imate ogromne količine nakita sa kojim nemate gde,  vešte ruke i muškarca spremnog da pripomogne, možda biste mogle da neki stari komad nameštaja prepravite u sopstveni ormarić za nakit. Inspiracija možda može biti i ovaj rustični primerak.



Follow Us @get_sparkly