Nov 4, 2015

Napravite najlepše kutije za nakit od papira, kartona ili plastike

Često je teško naći odgovarajuću, zanimljivu, originalnu i lepu kutiju za nakit. Ponuda se, bar u manjim sredinama, svodi na najklasičnije drvene ili pak, neke kič kutije u koje ne želimo da smestimo omiljene komade. Zato je pravo blago imati vešte prste i pronaći tutorijale u kojima se precizno pokazuje na koji način napraviti interesantne domove za nakit. DIY snimci koje smo mi pronašle na Craftinggeek youtube kanalu možda ne pokazuju izradu najkvalitetnijih mogućih kutijica za prstenje, minđuše i ostale ukrase (jer se uglavnom radi o papirnim ili kartonskim), ali sigurno bude i maštu i decu u nama. Zato ih pokazujemo i vašim očima.



Napravite sami kutiju za prstenje! Posle mnoštva tutorijala koji pokazuju kako preurediti unutrašnjost već korišćene kutije, evo jednog koji, korak po korak, objašnjava kako stvoriti čitav dom za prstenje.



U ovom snimku prikazano je kako od parčeta mrežaste platike, malo kanapa i papira napraviti nešto slično onim kutijama za papir što se često nalaze po kancelarijama. Naravno, mi u ovakvim stvarima ne vidimo papir, nego nakit (krupnije komade, jer bi se sitni zaglavili u rupicama :))



Ovde se radi o "odeći" za činiju namenjenu nakitu. Ona ne mora da ostane "gola" i jednostavna, obucite u je u ovaj simpatičan papirni obruč.



Četvrti tutorijal prikazuje pravljenje obične, papirne kutijice u koju, između ostalog, možete skloniti minđuše, prstenje ili neke druge sitnije komade. Izgleda vrlo nežno i sumnjamo u njenu trajnost, ali svakako je dobra za vežbanje prstića za peti tutorijal.



 Ovde se radi o čvršćoj, kartonskoj kutiji u zanimljivijim oblicima. Možda zahteva mao više truda, ali verujemo da se na kraju itekako isplati.



I za kraj - jedan neobičan papirni držač za drage sitnice (nakit je svakako među njima). Još jedan dokaz da od papira mogu da nastanu izuzetno kreativne stvari koje olakšavaju i boje svakodnevnicu.

Follow Us @get_sparkly