Jun 1, 2017

LAKO I ZABAVNO: NAPRAVITE NAKIT SA SVOJIM DETETOM

Za vreme hladnih, kišovitih dana ili kada je dete bolešljivo, valja ga animirati u toplini doma. Ali, nekada je to pravi izazov i mame posustaju, te deci daju gedžete ili ih puste da sede pred televizorom. S obzirom da je izuzetno korisno razvijati detetovu finu motoriku i podsticati maštu, mi vam dajemo nekoliko ideja kako da nakit uključite u tu priču. Zabavićete se zajedno sa njim, podsetiti se svog detinjstva i podeliti zajednički uspeh onda kada vidite rezultate svog rada (čak i ako nisu baš reprezentativni).



Iako možete kupiti i neki od setova za pravljenje nakita u radnji sa igračkama, mi ipak preferiramo tutorijale poput ovih u tekstu zato što podrazumevaju više kreativnosti. Sećate se gumenih narukvica koje su pokupile simpatije dece širom sveta? Ako su vama i vašem mališanu one i dalje interesantne, na Internetu i dalje možete naći brojna uputstva kako da napravite različite modele ovog tipa dečijeg nakita. Naravno, slobodni ste da pustite mašti na volju i osmislite potpuno novi tutorijal i neki samo vaš komad nakita. Na kraju, ukoliko primetite da im nakit pričinjava veliko zadovoljstvo ništa vas ne sprečava da im isti poklonite - evo kako da dobro odaberete nakit za bebe i malu decu.



Minđuše od filca
Ovaj mekani materijal jako je zahvalan za rad sa decom. Birajte jarke boje i kombinujte u nedogled!



Minđuše od čipke
Osravite po strani dragocenu pravu čipku i uzmite neko od starih bakinih miljea koje već dugo ne služi svrsi. Bićete iznenađeni svim oblicima koje možete pronaći u njemu!




Ogrlica od papira
Dve muve jednim udarcem - detetu je okupirana pažnja, a uz to uči o recikliranju.



Narukive od štapića za sladoled
Sladoled, pa narukvica - ko ne voli duplo zadovoljstvo? Uz washi trake dizajn će biti prava magija. 

Kakav nakit vi pravite sa decom? Podelite tutorijale sa nama! :)

1 comment:

Follow Us @get_sparkly