Feb 21, 2017

10 RAZLOGA ZAŠTO VOLIMO ELIXIR MATTE TEČNI KARMIN

Kada su se pojavili tecni karmini su napravili veliki bum jer su, cini se, resili mnoge probleme moderne devojke - postojani su, ne ostavljaju tragove, mat su, nema popravke u toku dana ili noci, idealni su za veoma popularno precrtavanje usana, dolaze u bezbroj privlacnih nijansi i sl. Da li Elixir Matte tecni karmin, kao jedan od noviteta sa sajta kozmetikaiparfemi.rs, ispunjava sve te teske zenske zahteve? 
 

Kada se prvi put sretnete sa tecnim karminima mozda cete nerealno ocekivati da lako od svojih usana napravite instagramicne Kajli Dzener pune i savrsene usne. Ne! Istina, uz malo vezbe i dobru olovku uspecete da ih vizuelno povecate ali tek kad naucite da volite svoje male, tanke i asimetricne usne, kao sto su moje, videcete koliko su proizvodi za usne zabavni.

1. Kazu da ovaj karmin sadrzi sitne sljokice koje bi zbog refleksije trebale da vizuelno usne ucine vecim (a to i ima smisla kada se uzme u obzir da ovaj proizvod u nazivu ima cudnovat spoj - matte i lipglos. Kapirate mat i sjaj u istom nazivu. Cudno, jel da?). Ja te sljokice nisam primetila, karmin se susi potpuno mat i apsolutno obozavam njegov finis. Puna boja se dobija u samo jednom sloju, sve vise od toga ce imati kontraefekat pa ne bih preporucila nadogradnju dodatnim slojevima. Zaboravite na to, jer ovde je malo i vise nego dovoljno.
2. Ma koliko voleli vanilkaste mirise, oni lako dosade ako se stalno ponavljaju, zato je pravo osvezenje to sto ovaj karmin ima miris zvakacih guma. Da, bukvalno. Ipak posle nekoliko trenutaka ovaj miris se transformise u puderasto parfemski cvetni miris, koji se dugo zadrzava na usnama i koji je ipak stvar ukusa. Ili ga volite ili ne.
3. Aplikator je standardan ali zakrivljen i blago suzen na vrhu pa je odlican za pomenute tanje ne-instagramske usne. Svi mi ocekujemo da nam tecni karmini klize po usnama bas kao u videima i tutorijalima, ali zaboravljamo da nisu sve usne pune i socne. Zato volim ovakve aplikatore koji ce bez problema 'uci' u uglove mojih tankih usana. Osim toga sa njim lako precrtavam i bez prethodnog oivicavanja olovkom, iako retko izostavljam olovku iz rutine.


4. Susi se brzo, ali ne prebrzo. Ostavlja taman toliko vremena da mozete doraditi ili dodatno rasporediti boju. Nista vise od te dodatne sekunde vam nije ni potrebno sa ovim karminom.

5. Ne isusuju usne, medjutim od tecnih karmina i ne treba ocekivati da ne isusuju uopste, jer kao sto i znamo oni se suse da bi bili mat i da bi trajali. To im je karakteristika i u tome je njihova tajna. Ali Elixir Matte Lipgloss ne stvara neprijatan osecaj suvoce i to je ogroman plus.

6. Lagan je na usnama (da nema mirisa bio bi neprimetan). Ne slepljuje usne i lako se skida ne ostavljajuci usne uflekanima.



7. Svima je potrebna jedna ovakva univerzalna MUAVE nijansa. Nijansa 332, koju sam ja probala, ima ruzicasti podton i jedna je od onih boja za koje kazemo 'kao vase ali bolje' a verujem da bi i jednostavno stajala svima. Odlicna boja za svaki dan. Na slikama izgleda svetlije i vise pink nego uzivo, rekla bih da je uzivo malo zagasitija, svedenija i veoma nosiva. Ipak nije ni tako tamna kao na slikama svoca na ruci. Sve u svemu jako je tesko fotografisati ovu jedinstvenu nijansu. Ali mi i volimo specificno, zar ne?

8. Nesto je tecnije teksture od drugih ovakvih karmina koje imam i to mu pripisujem kao prednost jer se onda proizvod lakse i lepse rasporedjuje po usnama, a susi se dovoljno brzo da nece kliziti sa usana.

9. Boja bledi postepeno tako da necete na kraju ostati sa onim ruznim flekama od karmina vec ce usne jednostavno ostati 'gole'.

10. Poslednje ali ne i manje bitno je ZATVARANJE. Pakovanje je takvo da cete tacno znati kada ste lepo zatvorili jer ce se ivice tube i poklopca fino poklopiti. Meni kao osobi koja uvek strepi da ce jedna stvar uprljati sve drugo u neseseru ovo je superplus.

Kada saberem i oduzmem svoje iskusrvo sa Elixir Matte tecnim ruzem rekla bih da Sam od njega u start ocekivala mnogo a on me je dodatno pozitivno iznenadio pre svega svojim lakocom, odnosno time koliko je lak za nanosenje, praktican za doradu i lagan na usnama. Obozavam aplikator kojim zaista mogu da izvucem svaku liniju usana i zadjem u svaki ugao. Planiram da probam i neku tamniju nijansu jer one cesto pokazu i one skrivene mane i karakteristike ovakvih karmina a braon nijanse su prve na listi zelja. Do tada Elixir Matte u nijansi 332 dobija veliku i toplu preporuku.
 


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly