Apr 22, 2016

EKO NAKIT - OD PREDMETA ZA BACANJE DO SJAJNIH OGRLICA I NARUKVICA

Zabavite se, dajte podstrek mašti, napravite nakit za sebe i budite prijatelj planeti! 



Dan Zemlje svakako nije JEDINA, ali jeste JEDNA OD prilika da predmet namenjen kanti za smeće (ili još gore, koritu reke ili livadi) ipak sačuvate i ponovo upotrebite na neki novi način. Svakim danom nezadrživo raste broj ovakvih ekoloških ideja koje je moguće pronaći na Internetu i lako sprovesti u svakodnevnom životu. Po tom pitanju, nakit se nimalo ne razlikuje od drugih stvari koje često koristite. Evo nekih zamisli koje će ne samo podstaći vašu kreativnost, već i sačuvati Zemlju od nepotrebnog otpada. 


1. Aktuelna geometrija i prave boje za tople, letnje dane! Obične plastične cevčice za sok mogu se transformisati u interesantan komad nakita. 


2. Nešto što ćete rado imati oko zgloba ruke uz bilo kakvu garderobu! Nakon što makazama rajsferšlusu skinete platneni deo, on se u par poteza i uz simpatičan privezak pretvara u originalnu narukvicu. 


3. Idealno kratad DIY projekat! Ukoliko ste nekada sakupljali ove deliće sa limenki, sada je prava prilika da ih spojite lepom satenskom trakom i kreirate upečatljiv komad nakita. 



4. Nije nužno da bacite diskove sa muzikom kojo vam se više ne dopada. Neka zamene kristale - rasporedite ih na neutralnoj podlozi i nastaće jedna od takozvanih "kragnica", ali sve samo ne obična.


5. Najzad, evo načina da sve svoje ukosnice držite na jednom mestu! Šalu na stranu, ko bi rekao da od takvih predmeta može nastati oglrica ovako elegantnog izgleda?

Ako već zadajete posao komunalcima (ili još gore majci Prirodi), tako što bacate mnogo starih stvari, potrudite se da među njima ne bude nakit. Najbolje je da ga nosite na potpuno nove načine, a ako to ne ide, ukrasite njime tašnu ili cipele, iskoristite ga za kućne majstorije ili napravite novogodišnje ukrase od njega. Na kraju, možda vam ova priča o srebrnim kašikama i novčićima koji su prerasli u nakit bude inspirativna. 

Follow Us @get_sparkly