Mar 23, 2016

OŽIVELI DETALJI UNUTAR JEDNOG OD NAJLEPŠIH CHANEL SATOVA: Mademoiselle Privé Coromandel

Ljubitelji realističnih detalja u nakitu, a posebno satovima, će sa posebnim oduševljenjem dočekati luksuzni model sata francuskog brenda Chanel sa novim živahnim detaljima. Sat je dostupan u nekoliko varijacija i detalji svake od njih podjednako oduzimaju dah međutim najnoviji model poseduje nešto potpuno neočekivano. 


Kada imamo u vidu da se radi o jednom od najpoznatijih brendova u svetu mode ne čudi i da najnoviji model sata iz njihove kolekcije izgleda kao pravo umetničko delo juvelira. Koliko ovaj pokazatelj vremena zaista i praktičan za tu njegovu osnovu funkciju može biti donekle i dovedeno u pitanje s obzirom na to da se kazaljke takoreći stapaju u ostale detalje, međutim nemoguće je poreći da će i pored toga ženskom oku ovaj komad lako postati predmet želja. Ipak, iako je Chanel u svetu izrade satova relativno nov (satovi sa potpisom brenda prvi put se javljaju 1987. godine) Coromondel model nije potpuni novitet. Ono što je novo je mehanizam koji omogućava pokretanje (drhtanje pri okretanju ručnog zgloba) ptičica unutar mehanizma pa sami motivi deluju takoreći živo.Sat predstavlja divnu kombinaciju crne i detalja od ružučastog zlata sa mnoštvom dijamanata međutim zvezde su definitivno ptići koji razigrano donose proleće. Da li uopšte primećujete kazaljke i da li je sa ovakvim satom vreme uopšte bitno?

  
Čitavom Mademoiselle Privé Coromandel kolekcijom tim zadužen za satove brenda Chanel zapravo ne dozvoljava da se lik velike Gabrijele Šanel zaboravi pa je od samog svog nastanka ova divna, sofisticirana kolekcija inspirisana kamejama i kineskim tapiserijama ,koje je ona veoma volela, te je umešnost juvelira stavljena na veliki test. Jedan pogled na sat i dovoljno je videti da bi i sama Coco bila ponosna na njih. Ono što je karakteristično za satove iz ove kolekcije je da svaka serija donosi novitete u izradi i tehnici, te je najnovija serija kao svoju karakteristiku dobila mehanizam koji lagano pokreće ptice pri pokretu ruke. 







Follow Us @get_sparkly