Mar 25, 2016

OSVEŽITE ODEĆU STARIM NAKITOM

Komadi za koje ste sigurni da ih više nećete nositi ipak ne moraju u kantu za smeće. Iskoristite ih za ukrašavanje stare ili pak stvaranje nove odeće.


Nekada nije lako baciti stare komade nakita koje više ne nosimo jer smo sentimentalno vezane za njih. Ipak, neki i ne moraju na otpad, zato što i dalje mogu biti itekako korisni. Razmislite da li se ti ukrasi mogu poslužiti za osvežavanje ukosnica, traka za kosu ili tašnica, kao i da li ih možete nositi na nove načine. Ako ništa od toga ne pije vodu, evo ideja za redizajniranje stare odeće. 
Iskoristite nakit:


ZA KOŠULJE

Jedan od najpoznatijih/najpopularnijih načina osvežavanja košulja, odnosno njihovih kragni. Prišijte perlice različitih boja i oblika blizu uglova ili na čitavim okovratnicima i dajte im potpuno novi (glamurozni) šmek.



ZA DŽEMPERE


Perlice su ponovo vrlo upotrebljive. Na isti način možete ih smestiti na ramena starih džempera i ponovo će, za tili čas, biti aktuelni u vašem ormanu.


ZA MAJICE


Iskombinujte perlice sa trakom tila ili nekom drugom tkaninom i ulepšajte obične majice. Provlačite iglu sa koncem kroz perle i nabore tkanine naizmenično i, uz samo malo truda, deo najbliži vratu može izgledati mnogo bolje. 


ZA BLEJZERE


Umesto što zakopčavate blejzer, dodajte mu ovaj ukras. Od pomoći biće stare minđuše, i to na klipsu, kao i kratak lančić.  


Ukoliko ste nekad voleli masive zlatne lance, a sada samo stoje u vašim kutijama za nakit, upotrebite ih za potpuno novi odevni predmet! Pronađite maramu lepog dezena i napravite ovu jednostavnu, ali efektnu majicu. 









Follow Us @get_sparkly