Feb 8, 2016

URADI SAM: POPULARNE CHOKER OGRLICE NA KOJE NE MORATE POTROŠITI NI DINAR

Za izradu moderne choker ogrlice potrebno vam je malo vremena, još manje umeća i defnitivno ni jedan jedini dinar.



Popularnost nekog trenda uglavnom znači da ponuda postane prezasićena nekim modelom nakita, toliko da vremenom shvatimo da su svi oni uglavnom isti ili slični. Ovih dana takva je situacija sa povratkom jednog od simbola 90-ih, choker ogrlicama. Ipak, da biste pratili trend apsolutno ne morate potrošiti ni dinar na njega. Kada ih pažljivije osmotrite videćete da choker ogrlice nisu nimalo komplikovane i za njihovu izradu nisu potrebni ni vešti prsti, a ni mnogo vremena. Ogrlicu uz vrat verovatno možete imati odmah samo ako pogledate u svoju kutiju sa nakitom, među bakinim uspomenama ili maminim sitnicama.

SATENSKA TRAKA I STARI PRIVEZAK

Kada je ovaj trend stupio na scenu shvatile smo da u kutiji sa nebitnim, takozvanim možda-zatreba stvarima imamo nekoliko trakica različitih boja - crvena, nežno roze, neon zelena, braon i crna. Druga stvar su privesci, mnogo njih je stajalo na dnu kutije bez ikakve nade da će se ponovo naći oko vrata. Pa i ako nemate privezak (malo verovatno, ali zamislimo) možete nositi i samo traku i opet ćete biti itekako moderni. 


NARUKVICA KOJA SE NAMOTAVA OKO RUKE

Ovo je možda pravi trik iz rukava. Nekada je dovoljno jednostavno isprobati da li neki komad nakita može da se transformiše u drugi. Šta vas sprečava da preširoku narukvicu nosite kao armlet ili da narukvicu koja se obmotava oko ruke bude choker? Ništa! Potrebno je samo isprobati da li mere odgovaraju novoj funkciji i to je to. Uz malo sreće imate novo trendi oružje. Naša narukvica je Libellula by I&M.


LASTIŠ, ČIPKA, PLIŠ, BILO KOJA TKANINA

Da li smo pomenule da za izradu ovih ogrlica ne treba izdvojiti ni 5 minuta? Zapravo, neće vam biti trebati ni jedan ceo minut. Pitajte mamu da li negde među svojim sitnicama ima širi lastiš, malo čipke, plišanu traku ili bilo koju drugu tkaninu koja će lepo upotpuniti vaša gola ramena ili ženstveni dekolte (možda popularne slip haljine?). 

ZANIMLJIVOST

Iako će vam na pomen trake oko vrata možda prvo na pamet pasti Kim Kardašijan ili Gigi Hadid, zanimljivo je da je Pepeljuga u Diznijevoj adaptaciji ove bajke oko vrata nosi upravo tanku ogrlicu, sada već uveliko poznatu pod nazivom choker. Međutim, iako je ova tračica takoreći zaštitni znak princeze u crtanoj verziji u najnovijoj filmskoj verziji Pepeljuga uz plavu balsku haljinu nije ponela i prepoznatljivu ogrlicu.  




Follow Us @get_sparkly