Feb 3, 2016

ITALIJANSKA KITNJASTA OPERA - DOLCE AND GABBANA ALTA MODA SS16

Brend Dolče i Gabana već nekoliko sezona unazad predstavlja neiscrpan izvor inspiracije za sve ljubitelje nakita. Ipak, sa Alta Moda kolekcijom za proleće/leto 2016 sve se podiže na još viši nivo. 


Alta moda je izraz za italijansku visoka moda i svi oni koji dosledno prate D&G ritam poslednjih nekoliko godina verovatno su i očekivali ne samo kolekciju koja će ih ostaviti bez daha već i nesvakidašnji prostor na kome će se dogoditi defile. Ove godine Milanska skala (a po prvi put u istoriji čuvene opere) je postala zanosna modna pista. Osim što su inspiraciju pronašli u čuvenim italijanskim operama  Domeniko i Stefano su u kolekciju uneli i detalje koji su omaž unuki čuvenog Pučinija, a u svetu italijanske visoke mode veoma poznate, Biki. Što se nakita tiče, postoji podatak da je kolekciju pratilo oko 300 jedinstvenih komada nakita sa najrazličitijim motivima od bilja do religioznih motiva. Neki će ih okarakterisati kao kič, neki kao umetničko delo italijanskih juvelira, a oni koji se detaljnije zagledaju u njima će videti i tragove italijanske tradicije i istorije. No, u svakom slučaju teško je ne ostati bez daha, zar ne?








Dolče i Gabana kolekcija za Dan zaljubljenih

U međuvremenu italijanski brend je predstavio i kapsulnu kolekciju inspirisanu predstojećim Danom zaljubljenih, a jedan njen deo posvećen je i nakitu. Ističući da je ipak nekada najbolje držati se oprobanih metoda i sigurnih poklona dvojac Dolče- Gabana kreirao je romantičan set minđuša i ogrlice spajajući prepoznatljive simbole ljubavi - srce, ruže i crvenu boju. Osim ovog seta u ponudi su još jedne minđuše, narukvica i privezak za ključeve. Izgleda da D&G zaista znaju sve ženske slabosti. 


  

Follow Us @get_sparkly