Jan 18, 2016

PRSTENJE INSPIRISANO ARHITEKTUROM METROPOLA

RUSKA DIZAJNERKA NAKITA, OLA SHEKTMAN, KOJA JE POREKLOM IZ SRBIJE, NA FANTASTIČAN NAČIN BELEŽI SVOJE POSETE SVETSKIM METROPOLAMA KREIRAJUĆI PRSTENJE INSPIRISANO NAJPOZNATIJIH DETALJIMA IZ SVAKOG OD NJIH.


Sve mi koje smo zaljubljene u putovanja zaista volimo da povremeno posmatramo fotografije omiljenih gradova i prošetamo se virtuelnim turama i prosto obožavamo kad nam neko baš iz tih mesta donese neki suvenir. Pošto je nepraktično nositi te sitnice svuda sa sobom, da li ste ikada pomislile na to da uz sebe u svakom trenutku imate nešto što asocira na voljenu metropolu, a da pritom ne smeta u svakodnevnim poslovima? To definitivno može biti nakit inspirisan putovanjima. Jedna dizajnerka nakita otišla je korak dalje i ponudila sjajno rešenje. Ola Shektman osmilila je prstenje u duhu panorama najpoznatijih gradova na svetu.


Zanimljivo je da je ova umetnica poreklom iz Srbije, ali živi u Rusiji. Ona ima tu srećnu mogućnost da se na svakih pet godina preseli, a svako od mesta u kojima živi, naravno, utiče na njen rad. Ola ručno obrađuje metal i tako formira prstenje sa prepoznatljivim znamenitostima, a da bi bila što bolja u svom poslu usavršavala se i u 3D modelingu. Do sada je stvorila komade nakita posvećene Londonu, Parizu, Amsterdamu, Stokholmu, San Francisku, Hong Kongu, Vašingtonu, Berlinu, Bostonu, Čarlstonu i Edinburgu. Sva njena mala umetnička dela moguće je pronaći i u njenoj Etsy radnji.







Follow Us @get_sparkly