Jan 20, 2016

OVO MORATE ZNATI PRE KUPOVINE SWAROVSKI KRISTALA

Swarovski kristali se često mogu videti na unikatnom nakitu, međutim da li su to zaista kristali ovog brenda ili njihove kopije. Uz ova tri laka i pouzdana koraka možete razrešiti svoje sumnje. 



Sa sve većom popularnošću kristala, ali i nakita iza koga stoji austrijski brend Swarovski veći je i broj onih koji nude manje ili više uspešne kopije njihovih proizvoda. I dok se s jedne strane nalaze oni koji u potpunosti kopiraju njihov dizajn ističući čak da se radi o originalnom Swarovski proizvodu, s druge strane su oni koji tvrde da su u svoj unikatan nakit uključili upravo originalne Swarovski kristale. Cilj je svakako podizanje cene nakita ili stvaranje iluzije o kvalitetu, međutim ukoliko se iza toga ne nalazi sertifikat samog brenda Swarovski onda se radi o prostom zavaravanju kupaca. 

OŠTAR REZ FACETE I SIMETRIJA


"Prepoznavanje originala kristala nije lak posao za amatera. Verovatno je najlakši način preko reza facete. Rez kod Swarovskog je najoštriji i uvek precizan. Ako nađete rezove koji se ne završavaju na očekivanim mestima ili nisu dovoljno oštri, to je siguran znak da se radi o kopiji. Jeftiniji kristali su često nepravilnog oblika ili bez potpune simetrije", kažu Milica Gavrilović, vlasnica brenda Dve šmizle koji je jedan od zvaničnih distributera Swarovski kristala za Srbiju. 

Kao što je i očekivano najlakši način prepoznavanja originalnog Swarovski kristala je na osnovu oštrine, odnosno preciznosti reza, međutim malo je verovatno da će prosečan kupac zaista i biti dovoljno posvećen pažljivom promatranju svakog ugla na kristalu. Ipak ukoliko biste da se bliže upoznate sa detaljima izrade možete pogledate OVDE.


CENA POKAZATELJ KVALITETA?


Većina kupaca se o poreklu kristala najverovatnije zapita pri susretu sa cenom proizvoda koji je navodno urađen od Swarovski kristala. Ukoliko je cena (pre)niska onda se svakako treba bliže raspitati o poreklu nakita koji kupujete. Ipak, cena može biti mač sa dve oštrice s obzirom da mnogi preprodavci u tome vide šansu da bez razloga povećaju cenu svog proizvoda verujući da će upravo visoka cena prevariti kupca da se radi o originalnom Swarovski kristalu.

Pre nego se odlučite da kupite Swarovski nakit pogledajte sajt ovog brenda kako biste u glavi stvorili predstavu o cenama. Zatim, imajte na umu da ukoliko želite da izdvojite novac za ovaj nakit najbolje  je posetiti zvanične saradnike i distributere Swarovski nakita i kristala. Spisak saradnika možete pronaći OVDE. Ovo je posebno preporučljivo kada su u pitanju jako popularne Stardust i Slake narukvice koje se mogu naći po zaista niskim cenama što je gotovo sigurno znak da se ne radi o originalnom proizvodu.

SERTIFIKAT


"Treba napomenuti da Swarovski redovno kontroliše tržište kako bi proverio autentičnost ponude", kažu iz Dve šmizle i dodaju, "Svaki kupac koji je u dilemi treba da pita prodavca za detalje o poreklu robe." To zapravo znači da ukoliko zaista želite da budete sigurni da vam neko prodaje originalan proizvod bez ustručavanja mu možete tražiti sertifikat. Naime, firme koje imaju ugovor o brendiranju su registrovane kao direktni partneri Swarovskog i uz robu daju Swarovski sertifikate koji garantuju da je proizvod originalan. Validnost sertifikata možete proveriti na Swarovski web stranici OVDE

Ukoliko neko odbije ili izbegava da vam da sertifikat to može biti jedan od indikatora da se ipak ne radi o originalnom komadu. 

Prepoznavanje originalnog Swarovski nakita, kao i njihovih kristala, veoma je bitno ukoliko želite sebi da priuštite pravu stvar. Osim toga, predznanje sa kojim ćete krenuti u kupovinu nakita omogućiće vam da zaštite sopstveni novčanik od plaćanja nečega što zapravo ne vredi. Mnogi uzimaju Swarovski kristale zdravo za gotovo, kao jeftinu zamenu dijamanata. Oni su zapravo mnogo više od toga. Miranda Ker kao zaštitno lice i njihova redovna prisutnost na manifestacijama kakva je dodela Oskara, samo pokazuju koliko je ovaj brend važan. Upravo zbog toga ne treba dozvoliti da vam neko staklene perle prodaje po ceni originalnog Swarovski kristala. Obratite se zvaničnim distributerima i blistajte pravim sjajem. 



Follow Us @get_sparkly