Jan 25, 2016

LALIBLUE - OGRLICE, NARUKVICE I BROŠEVI KOJI STIŽU PRAVO IZ BAJKI

Magičan nakit španske radionice Laliblue na gotovo bajkovit način nas podseća da kreativnost i ručni rad ne poznaju granice. 




Postoje vremena koja su davno prošla, ali nikad zapravo nisu nestala. Takav je vintidž. Ostatke tog bajkovitog sveta pronalazimo povremeno, na različitim, pa i neočekivanim mestima, ali nas uvek podjednako oplemene. Vodimo vas zato do jednog od tih mesta na kojima smo pronašle blago. Laliblue je ime tog kutka, nalazi se u Španiji i iz njega izviru komadi nakita inspirisani magijom i divnim, starim pričama.


Laliblue je radionica rođena 2006.godine i iza sebe već ima šest kolekcija - Magis Games, Eraze una ves, Ninas Collection, Nature Collection, Circus i Cinema Music. Retro filmska muzika, priroda, mjuzikli, cirkus i klasične bajke neke su od oblasti iz kojih su potekle ideje za sve komade nakita iz ove španske radionice. Kako Laliblue opisuje svoj rad? Ključne reči su: nežnost, snovi, fantazija, lutke, romantika i sećanja iz detinjstva.


Drvo, metal i rezin su uobičajeni materijali od kojih nastaju ukrasi, a čitav proces odvija se ručno. Rezultat su komadi nakita namenjeni devojkama koje su zapravo još uvek devojčice. Zanimljivo je što su neki od komada nakita svojevrstan omaž dečijoj igri. Naime, nekoliko narukvica napravljeno je sa dvostrukim licem i brzim okretanjem stiče se utisak da se ta lica spajaju u jednu, potpunu sliku.

Iako su materijali različiti, nas Laliblue neodoljivo asocira na svoju srpsku varijantu - Koko Daš. Vas pozivamo da se u mnoštvu njihovih slatkih komada odlučite za jedan koji bi najbolje legao uz vaše detinjstvo. Teška odluka? Da, tako je kad je neko majstor u svom poslu.











Follow Us @get_sparkly