Oct 18, 2015

Uradi sam ear jacket minđuše - TESTIRAMO DA LI JE ZAISTA TAKO LAKO

Svaka fotografija na kojoj se našao omiljeni komad nakita čuvene Džesike Albe - EAR JACKET - izaziva pravo oduševljenje. Specifičan dvostrani izgled sigurno privlači pažnju bez obzira da li je posmatrač muškarac, žena, ljubitelj nakita, poznavalac mode ili tek usputni sagovornik. Simpatične, slatke, ali, za sada, prilično nedostupne. U takvim situacijama, prvi na umu su svakako mali 'uradi sam' projekti kojih, to moramo priznati, na internetu (pogotovo na nama najdražem pinterestu) uvek ima mnogo. Zbog toga smo izabrale jedan koji deluje krajnje jednostavno. Tri jednostavna koraka kažu? Da li je rezultat uopšte vredan pokušaja?



Za izradu ovih ear jacket minđuša ćete uglavnom koristiti materijal koji svi mi imamo u kući. Svakako moraćete da kupite perilice ili cirkone koje ćete lepiti na plastičnu osnovu. Ukoliko i njih kojim slučajem imate u kući onda vam samo preostaje da prionete na posao. Mi smo koristile perle u zlatnoj boji, veličine 4 mm sa sajta www.repro-shop.com čije jedno pakovanje (oko 50 komada) košta 45 dinara. 


Originalni tutorijal koji smo pronašle na pinterestu kaže da šablon treba da bude u obliku obrnutog slova T sa blagim zaobljenjem. Mi smo to prilagodile obliku svog uveta ali i tome kako želimo da minđuša stoji uz ušnu školjku pa je oblik malo drugačiji. Ovo su dimenzije naše osnove (u najširem delu).


Kao što ćete videti kasnije gornji deo i neće biti jako bitan za samu rupicu, odnosno držanje minđuše ali se u našem slučaju pokazao kao jako važan kao potpora. Što se tiče plastike (ili plastične folije) mi smo koristile i malu plastičnu kutijicu i foliju sa kopirane knjige (da, da) i obe su se pokazale kao jako dobro rešenje. Naravno, možete kupiti čvršću ali tanju foliju posebno za ovu priliku ali bez problema možete korisiti bilo koju providnu plastiku tog tipa koju nađete u kući. 


Mi smo koristile najobičniji super lepak iz prodavnice koji košta oko 30 dinara. Ipak kako biste izbegli previše lepka na osnovi koristite čačkalicu kojom ćete naneti tanji sloj. Time ćete izbeći da se kroz plastiku vidi sasušeni lepak koji može izgledati jako ružo. Sačekale smo nekoliko sekundi da lepak počne da se suši i onda naređale perle. Perle polako ređajte uz pomoć pincete jer se u suprotnom spremite da jurite perle po stolu (što se nama desilo). Nama je bilo potrebno 10 perli. 


Pre nego izbušite rupicu obavezno stavite ovaj deo minđuše uz uvo kako biste videli i obeležili gde ćete bušiti. U našem slučaju položaj rupica za desno i levo se malo razlikuju jednostavno zato što je neko bio jako nestašan kada su bušene uši. Znači OBAVEZNO najpre izmerite. 


Najpre stavite minđušu koja će biti vaš prednji deo ear jacketa, zatim sa zadnje strane navucite osnovu sa perlama koju ste upravo napravili i onda je pričvrstite stoperom. Najbolje je koristiti stoper sa plastičnim ojačenjem (da, to je ojačanje, ne nekakav suvišni deo koji se skida kako internet zajednica tvrdi). Mi smo pokušale i sa običnim metalnim stoperom, ali minđuša nije stajala kako treba. 

KAKO  MINĐUŠA STOJI MOŽETE POGLEDATI NA #getsparkly INSTAGRAM PROFILU OVDE

ZAKLJUČAK: Minđuša je nošena tokom izlaska i bez problema je stajala na svom mestu tokom čitave večeri. Nijedna perla nije otpala, a stoper je sasvim lepo držao pridodati plastični deo. Ono što je zanimljivo je da, ukoliko ste lepo naneli lepak, na trenutak može delovati kao da perlice vise u vazduhu pored uveta. COOL! Obratite pažnju da plastični deo ne bude preširok (kod nas je bio 3.5 cm a definitivno je mogao da bude par milimetara kraći) jer se može desiti da vas s vremena na vreme plastična ivica bocne. Druga stvar oko koje treba obratiti pažnju jeste položaj perli. Ukoliko kao i kod naših imate rupice pobrinite se da ne budu vidljive. Cirkoni su takođe odličan izbor za izradu ovog tipa minđuša (na ovaj način). Još jedna prednost je što ovu osnovu možete nositi sa bilo kojim minđušama na šrafić tako da praktično imate bezbroj mogućnosti i kombinacija. Takođe možete se igrati i sa asimetrijom (kao što smo mi uradile) i nositi jednu minđušu bez dodatka a drugu sa ovim dodatkom. 
Ocena: 5
DA, ZAISTA JE TAKO LAKO!

POGLEDAJ JOŠ: 



Follow Us @get_sparkly