Sep 15, 2015

Ear cuff na novi način - kao ukras za kosu

Prošlo je dosta vremena od kad je ear cuff bio na vrhuncu popularnosti. Ova vrsta minđuša je izazvala globalnu maniju, a onda se primirila i povukla u kutije malog broja odvažnih dama. U Srbiji ovaj trend praktično nije ni dobio svojih pet minuta slave. Nejasno je da li su se ear cuff minđuše pokazale kao previše ekstravagantne ili nepraktične, ali jeste sigurno da im Srpkinje nisu poklonile previše pažnje. Ipak, ear cuff ima još jedan trik u rukavu. Iako nije svež, možda će upaliti baš ove jeseni, kada se razbarušene letnje frizure transformišu u elegantne (ili manje elegantne) punđe. Minđuše se udružuju sa nakitom za kosu.



U ovoj ulozi, ear cuff nisu divlje kao što to obično biva sa ovom vrstom minđuša. Često su dobro sakrivene iza uveta ili postoje u blažoj varijanti, kao earwrap. Njihovu upečatljivost preuzima lančić koji nakit za uvo spaja sa onim koji je namenjen kosi. Tanak, često i višeslojni lančić, besprekorno naglašava ženski vrat i senzualan deo kože iza uveta. Posebno je značajan estetski momenat koji dodaje frizuri, ma koliko ona jednostavna bila sama po sebi. Drugi kraj ovog specifičnog komada nakita je češljić koji je čvrsto zadenut u kosi. 



Ovakva kombinacija earcuff minđuše i ukrasa za kosu nije rezervisana samo za otmene frizure poput punđi, ona može i kosu koja slobodno pada učiniti interesantnijom. Sve u svemu, onda kada dugi rukavi sakriju zglobove, armlet i narukvice pravi je trenutak da zabavniju stranu nakita prepustite nekim drugim delovima tela. 


















Follow Us @get_sparkly