Jul 28, 2015

Dolče i Gabana slušalice kao inspiracija za luksuznu jesen 2015

Dolče i Gabana predstavljaju nepresušan izvor inspiracije za ovdašnje stiliste i dizajnere, a svedoci smo toga da je ovaj brend postao veoma važna polaznica i kada je reč o nakitu i asesoaru pa se stejtment minđuše ili krune kreirane po njihovom uzoru smatraju pravim hitom u domaćem ručnorađenom nakitu. Ipak, sa kolekcijom za jesen/zimu 2015 oni su otišli korak dalje i predstavili slušalice ukrašene biserima, Svarovski kristalima, ali i jedinstvenim krznom.


Nositi slušalice povezane sa vašim pametnim telefonom nije nikakva novost. Međutim, u svetu, a čini se polako i kod nas, nošenje upadljivih, neon slušalica kao modnog dodatka gotovo da se stavlja u kategoriju must have za sve one koji sebe smatraju zakletim pratiocima modnih trendova. To je očigledno osetio i italijanski dvojac koji je uz svoje romantične haljine inspirisane porodicom i majčinstvom napravio obrt poslavši manekenke na pistu upravo sa slušalicama na ušima.


Dominatni kristali i mnoštvo detalja sasvim logično nisu izostali i upravo oni čine specifičnost slušalica koje iako nov detalj na pisti u potpunosti prate ritam moderne žene koja ne odustaje od svoje ženstvenosti i senzualnosti. Ništa manje efektne nisu ni slušalice ukrašene kržnom koje čak kamuflira činjenicu da se radi o slušalicama već na prvi pogled one deluju kao štitnici za uši. To ih naravno apsolutno stavlja u kontekst jesenje, odnosno zimske kolekcije. 


Manekenke u Milanu su nosile slušalice crvene, zelene i zlatne boje, a sve one kreirane su od strane brenda Friends koji je i inače poznat po svojim jedinstvenim slušalicama koje su i same po sebi pravi trend i ništa manje 'nakit' od ovih D&G slušalica. Ipak, slušalice za italijanski brend su i mnogo više od toga, jer kao deo sveta visoke mode one svojim luksuznim dizajnom staju ispred drugih, a svojom cenom uspele su da se nađu i korak ispred slušalica koje je pre toga predstavio brend Chanel. Zanimljivo je da je kompanija Friends udružila svoje snage i sa kompanijom Bauble Bar te je i na taj način pokazala da ove slušalice zaista , u neku ruku, i jesu nakit. 


Da li će ove simpatične slušalice zaista uspeti da sa piste siđu na ulice ostaje da se vidi. U međuvremenu oni koji vole da svoje odevne kombinacije upotpunjavaju ovakvim detaljima mogu se okušati sa ulepšavanjem svojih slušalica biserima, kristalima i cvetnim perlama iz lokalnih radnji sa repromaterijalom. Uputstvo možete pogledati na kraju teksta. 










URADI SAM




Izvori: Forbes, Pixie Market

Follow Us @get_sparkly