Jun 23, 2015

Shein leto - birajte perfektnu odeću uz letnji nakit

Nakitu smo ovog leta prišle iz različitih (gotovo svih mogućih) uglova. Međutim, tek kad smo se u onlajn potrazi sa nakitom našle na sajtu Shein.com (nekadašnji Sheinside) shvatile smo da naša letnja avantura sa tekstovima nije blizu kraja. Na ovom mestu bilo je jasno šta nam treba da zaokružimo priču o ogrlicama, narukvicama, minđušama i prstenju koji će obeležiti ovo leto. Odeća koja savršeno paše uz taj i takav nakit.


Pisale smo o famoznim fleš tetovažama, narukvicama za gornji deo ruke, boho ogrlicama i motivu ananasa kao novim trendovima, ali i o jednom specifičnom trendu koji se vratio na velika vrata - tirkiznom nakitu. Umesto vas smo napravile spisak nakita koji valja poneti na letovanje i dale nekoliko saveta o njegovom pakovanju, a šapnule smo vam i kako ga čuvati od peska i slane vode. U jednom od tekstova objasnile smo i kako, korak po korak, napraviti ogrlice i narukvice sa resama, savršene za leto.. Došlo je vreme za jedan pomalo neuobičajen tekst na tu temu.

Naime, dovoljno je bilo situacija u kojima kupujete najpre odeću, a onda u skladu sa njom birate nakit. Hajde da ispravimo ovu nepravdu i damo nakitu mesto koje zaslužuje - da se ostatak autfita upravlja prema njemu. Zato vam predlažemo odevne kombinacije koje definitivno dobro idu uz nakit o kome smo pisale.

1.UZ FLEŠ TETOVAŽE NOSITE...



Fleš tetovaže nisu rezervisane samo za plažu, te bez problem mogu da budu vaš savršeni asesoar uz elegantne kratke kombinezone. Time ćete sebe rešiti muka kada je u pitanju uparivanje odeće i biranje nakita, jer kombinaciju pravite u dva poteza. Možete ih nositi kao narukvice ili armlet, i definitivno ćete eleganciju ovog kombinezona podići na viši nivo. 



2.UZ ARMLET NOSITE...


Armlet nas, bez sumnje, najpre podseti na divne haljine koje su nosile grčke boginje. Zbog toga uz ovaj letnji komad nakita ponesite maksi haljinu bubokog dekoltea. Narukvica na ovoj poziciji na ruci je pravi stejtment za one koji žele da se oprobaju sa drugačijim nošenjem nakita koji već imaju i pravi način da se začini ovaj model haljine. 

3.UZ OGRLICE SA NOVČIĆIMA  NOSITE...



Kada je u pitanju boho ogrlica sa novčićima ono što nam bez sumnje prvo padne na pamet jesu gola ramena. To nekako sasvim odgovara trendu haljina i bluza spuštenih ramena bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti leto pred nama. 

4.UZ NAKIT SA MOTIVOM ANANASA NOSITE...



Uz motiv ananasa na odeći ne želite da nosite nakit sa istim motivom, i obrnuto. Preterivanje sa specifičnim motivima može delovati kao insistiranje na trendu po svakucenu, a to nikako nije preporučivljivo. Zbog toga uz ananas na nakitu možete nositi divne pastelne tonove poput mint zelene i haljinu baby roze boje.  

5.UZ TIRKIZAN NAKIT NOSITE...


Haljinu koja na sebi već ima dosta upečatljiv momenat tirkizne boje možete začiniti s još malo ove specifične boje u vidu suptilnijeg prstenja, ogrlice sa tananim tirkizom ili malim minđušama. Iako na prvi pogled ne deluje tako, ova haljina je stvorena za boho poigravanje. 

6.UZ OGRLICE SA RESAMA NOSITE...


Takozvane majica-haljine slobodno možemo nazvati najpraktičnijim letnjim komadom odeće, bilo da se radi o kraćim ili dužim varijantama. Ipak, svoj blistavi momenat imaju haljine nedefinisane dužine ispod kolena, pogotovo one kod kojih je zadnji deo malo duži. Zabavne rese će ispratiti priču i uneti još malo zabave i boje.

7. EARCLIMBERS NOSITE UZ....



Uz elegantu haljinu koja bi bila samo još jedna haljina koja prati liniju tela da nema tog tako popularnog preklopa i izreza, ponesite suptilniji earcuff (earclimber), zadenite kosu iza uveta i dodajte par midi prstena na ruci. Otmeno a drugačije je nešto kome malo ko ume odoleti.

Follow Us @get_sparkly