May 22, 2015

Tetovaža umesto burme?

Ljubav je večna. Preciznije, večna je dok se veruje u nju. Tako razmena burmi na dan venčanja predstavlja razmenu svojevrsnih malenih okova na koje se dobrovoljno pristaje i kojima se dvoje povezuju zauvek. Međutim, šta ako ne želite da vas baš burme povežu već nešto malo drugačije? Nešto što bukvalno ulazi pod kožu? Venčano prstenje neki parovi zamenjuju venčanim tetovažama.

"Forever linked ili forever...inked?"



Iako izbor burmi nikada nije bio raznovrsniji, oni koji su i inače ljubitelji tetovaža ponekad se odlučuju da ovaj komad nakita zamene iscrtanim detaljem na domalom prstu. Zašto? Kao što svaki par ima svoju ljubavnu priču, tako imaju i svoje razloge da tim činom zapečate ulazak u brak. Burma se može skinuti i izgubiti, a tetovaža je tu zauvek. Upravo ta činjenica pokazuje rešenost partnera da ljubav stvarno traje do kraja života. Deo venčanja sa razmenjivanjem burmi onda otpada, što će razočarati svatove sa tradicionalnim shvatanjima, ali ne venčavaju se oni, zar ne?
Onda, koju tetovažu odabrati?


Keltski simboli najviše podsećaju na formu prstena, ali se onima koji su naklonjeni minimalizmu ipak više dopada jednostavna crna linija preko prsta. Na njemu se mogu naći i vaši inicijali, datum venčanja, nadimci koje imate jedno za drugo...Nekima je draže da imaju iste simbole na rukama, dok se drugima više sviđaju simboli koji se dopunjuju. Možda možemo reći da se skoro sve što je moguće izgravirati na prstenu može utisnuti u vašu kožu. Na kraju, to što će mastilo menjati prsten ne znači da crtež mora biti u obliku prstena. Posebno su simpatični oni gde su određena slova ili specifični brojevi tetovirani sa jedne strane prsta. 


ŠTA MORATE DA ZNATE


1. Budite sigurni da je to ono što oboje jako želite. Postupak uklanjanja tetovaže je bolan, skup, zahteva dosta vremena i definitivno nije najbolji način da završite bračnu idilu.
2. Koliko god bili lepi simboli i reči sa slika koje ste pronašli, važno je da vidite kako to izgleda u stvarnosti, odnosno na koži. Pored toga, koža na prstu je delikatan deo tela i neki divni detalju prosto bolje stoje negde drugde.
3. Pažljivo birajte tatu majstora - ovakve tetovaže su male i on mora imati iskustva sa takvim formatima kako bi sve ispalo onako kako ste zamislili.
4. Tetovaže na prstima brže blede od onih na drugim mestima, pa ćete morati češće da je obnavljate. Naravno, pod uslovom da vaša ljubav zaista potraje decenijama.


POZNATE TETOVAŽE KOJE SU ZAMENILE BURME


Pamela Anderson je na prstu tetovirala "Tommy", a kada je vezi došao kraj, "Tommy" se pretvorilo u "Mommy". Portia de Rossi je izbrisala inicijale svoje bivše devojke sa prsta, nakon što su raskinuli trogodišnju vezu. Isto je posle razvoda uradio i Kolin Farel sa nadimkom "Mili" kojim je ukrasio svoj prst nakon što se venčao sa Amelijom Vorner.


Ovim popularnim ličnostima je možda pametnije bilo da se odluče za venčano prstenje ili pak za fleš tetovaže. Ipak, to ne znači da su ove tetovaže kao izrazi ljubavi greške same po sebi. Ako čeznete za neuobičajenim ulaskom u brak, obožavate tetovaže i ne plašite se bola, pametno izaberite izgled detalja. Jer, ne može bilo šta da zameni burmu, zar ne? 
















Follow Us @get_sparkly