May 1, 2015

Drvene perle - ogrlice za svaki dan i svaku priliku

U moru različitog, ali često veoma sličnog nakita koji se pojavljuje na tržištu često zaboravljamo da su najjednostavniji komadi nakita ipak najlepši. Stvaranje nakita od drvenih perli ne deluje kao preterano zahtevan posao, ali ukoliko u njega unesete dovoljno kreativnosti od proste smene veličina i boja možete napraviti svoja mala umetnička dela. Na kraju, mnogi će poželeti da takav nakit poseduju makar kao dekoraciju u ćošku pored ogledala, kao mali izvor energije koju nose boje ili kao jedan komad nakita koji ume da začini svaku kombinaciju.


Ovakav tip ogrlica možete pronaći i u Srbiji, Madera Jewelry
Ukoliko dnevno provodite malo više vremena u istraživanju sajta Etsy vrlo je verovatno da ste u nekom trenutku naišli na carstvo drvenih perli koje očaravaju pomoću boja. 'Zabavne, šarene i moderne', kako ih njihovi autori često opisuju će vas lako odvesti u razmišljanje o kombinaciji koju biste složili uz najveći deo svog ormara ili možda uz svoje trenutno raspoloženje. Uz dovoljno mašte poželećete jednu, dve, sve.

MODFRESH, Etsy
Pastelne boje su i više nego zahvalne za kreiranje, posebno zbog toga što vrlo lepo mogu da budu upotpunjene perlama nešto intenzivnijih boja - zlatno, crno ili možda boja fuksije. Osim toga, sasvim jednostavno možete odrediti broj perli koje želite oko vrata pa makar to bila samo jedna malo veća, nekoliko različitih veličina ili opet možete napraviti gradaciju. Ombre efekat je samo jedan od načina da se poigrate nijansama omiljene boje.

Myartspace, Etsy
Vredi napomenuti da su ove ogrlice dobar izbor za mame čiji mališani rado posežu za ukrasima oko njihovog vrata pa ste najpre sigurni da neće pokidati neku dragocenost, da se perle neće polomiti ili oštetiti, niti ćete prvom prilikom morati da popravljate kopču. Neke radionice čak nude i ogrlice sa posebnim perlama prilagođenim mališanima koji su u fazi rasta zubića, pa nema problema i ako ih malo gricnu. 

BelleAccessoires, Etsy
Iako razigrane perle na prvi pogled deluju svakodnevno ipak uz pravu kombinaciju boja mogu biti savršen nakit uz poslovne kombinacije ali znaju i da bez mnogo muke isprate večernju kombinaciju. Kao i sa svakim nakitom sve je stvar osećaja i materijal od koga su izrađene ih nikako ne ograničava da budu apsolutno šik i moderne uz sve ono što volite da nosite. 

Za boho efekat možete ih ukrasiti resama ili kićankama. DEKKOLINE, Etsy

HELLOLOVE By Jess, Etsy


NEKA VAŠA DECA KREIRAJU VAŠ NAKIT


Uz malo truda možete u radnjama sa repromaterijalom i bolje snabdevenim knjižarama pronaći drvene perle i boje kako biste sami napravili svoju ogrlicu. Ipak, u tome vam mogu pomoći vaši mališani koji će odabrati boje, kombinaciju boja, možda dodati neki detalj. Angažujte njihovu kreativnost. Kako biste preduhitrili njihovu nezadrživu maštu postavite pred njih boje koje želite da nosite, tako će svaki njihov izbor biti DOBAR IZBOR a vi ćete sa ponosom nositi njihovih ruku delo.


KAKO NOSITI OGRLICU OD DRVENIH PERLI


Najsigurnija osnova za ogrlice od drvenih perli su neutralne nijanse - crno, belo i zemljani tonovi. Podjednako dobro pašu uz pruge, ali i uz boju koja je dominirala u kolekcijama za proleće 2015 - teget. Greške će te sigurno izbeći ako top bude jednobojan, ali prostora za ekperimenisanje i davanje ličnog pečata uvek ima.











Follow Us @get_sparkly