Apr 14, 2015

Povratak omiljene ogrlice iz devedesetih

Svi koji su 90-ih kao klinci oko vrata nosili na prvi pogled ne tako lepu, ali do zla boga zanimljivu i popularnu crnu 'tetovaža' ogrlicu nisu ni sumnjali da će se ona godinama kasnije vratiti i to kao pravi modni hit. Kao i za mnoge trendove koji se danas nameću zaslužne su društvene mreže i, nama koji smo imali pa izgubili ovakvu ogrlicu, gotovo je neshvatljivo kako je ovo čudo postalo toliko stajliš, ali smo se definitivno podsetili zašto nam je bila tako draga.


Urbana legenda kaže da je za popularisanje ovog trenda zaslužna crvenokosa blogerka Lua koju su novinari opisali kao 'nineties child by choice'.  Ipak, ništa manje nije bitno da je ljubitelj ovakvih ogrlica i Kajli Džener, ali i još uticajnija Kendis Svinpul, a voli ih i Kejti Peri. Ako one nisu dovoljno ubedljiv razlog da potražite svoju 'tetovažu' onda zaista niste dete 90-ih.

Ove plastične ogrlice napravljene su tako da izgledom podsećaju na neku vrstu krhke čipke koja prijanja uz sam vrat i takoreći podseća na tetovažu na ovom delu tela. Tokom 90-ih gotovo da nije postojala 14-ogodišnjakinja koja ih nije imala, što i ne čudi jer... Hej, tetovažu je nosila i Sabrina. Sećamo se veštice Sabrine, zar ne?

Današnji klinci ih nose na svoj način. Da li su to zaista klinci ili tinejdž-trendseteri? Ništa nije slučajno. Uglavnom, nose se pojedinačno ili u kombinaciji sa drugim ogrlicama za grandž, boho ili gotik efekat. Kako god, ako biste ovih dana da okušate sreću sa nekih prošlim trendovima, onda definitivno potražite ovo skriveno blago. Nikad nije kasno da opet budemo klinci. 















U slučaju da vam se dopada ovakvo oživljavanje prošlosti, a niste sačuvali svoju ogrlicu evo kako je možete napraviti. Ako pažljivo pratite korake jako je jednostavno...



Follow Us @get_sparkly