Apr 18, 2015

Nakit koji svaka žena mora da ima

Nošenje nakit nije nikakva nauka i kao i većina stvari vezanih za modu i stil pre svega se oslanja na osećaj. Međutim, nemamo svi prirodno urođen talenat za kombinovanje odeće i asesoara pa su trikovi i po koja reč podrške i preporuke itekako potrebni kako bismo u određenim prilikama i situacijama zaista i zablistale uz pomoć nakita. Pisana i nepisana pravila uglavnom i važe i ne važe ali par koraka iz kategorije  'osnovnih'  mogu biti od velike pomoći kada smo u žurbi ili nedoumici.

Otvorite svoju kutiju sa nakitom i prospite ispred sebe sav njen sadržaj. Odvojite onaj nakit koji vam se dopada i koji odgovara vašem stilu od onog koji ne spada u tu grupu. Sada među tim voljenim komadima izdvojite one koje često nosite i neka oni budu smernica za dalje kupovine i karta na koju igrate kada ne znate šta ćete. Naravno, nemojte odmah baciti onaj preostali nakit, jer ko zna u kom pravcu će ići trendovi i možda se baš tu krije neki budući omiljeni.





Kvalitetan lanac je uvek dobra investicija, nebitno da li su popularni ili ne. Pod pojmom 'lanac' se ne podrzumevaju nužno masivni zlatni lanci (iako su oni dobar izbor jer su istovremeno i stejtment i jednostavni) već bukvalno sve njihove varijante po pitanju dužine, debljine, vrste metala. Uvek kada naiđete na dobar lanac ili lančić slobodno ga ugrabite jer time stvarate dobru bazu. Sve što će vam biti potrebno kasnije je dobar privezak ili poneki trik za međusobno kombinovanje različitih lanaca.

Ako želite da sebi učinite uslugu i da u svakom trenutku izgledate moderno onda definitivno morate kuenuti u potragu za dobrim koktel prstenom. Samo jedan koktel prsten može učiniti izvanrednu razliku. Što je ovaj prsten veći to je efekat koji će imati zagarantovaniji, pogotovo onda kada drugi nakit odlučite da zaboravite kod kuće. Još divnija stvar je da ga možete nositi uvek, uz sve, dnevnu, večernju, romantičnu ili rok kombinaciju.



Pronalaženje narukvice može biti prilično težak posao, zbog toga je ultimativna zamena za ovaj nakit svakako SAT. Iako postoji brdo različitih varijanti ženskog sata ipak postoji jedan ne-tako-ženski model koji je pre svega klasičan i ludački moderan. UVEK. Sat koji izgledom podseća na one klasične, muške ručne satove. Varijanta jedan je onaj od nekog plementog metala, drugi je onaj sa kožnim kaišem i suptilnim mehanizmom. Svaki dinar uložen u ovakav sat će se isplatiti.




Minđuše valja imati u dve osnovne varijante - male na šrafić naspram visećih stejtment. Kod prvih osnovne verzije bi bile male biserne i dijamantske (odnosno u situaciji običnih smrtnika kao što smo svi mi to su one koje izgledaju KAO dijamnatske), a kod drugih to je jedan par koji će biti onaj wow efekat u svečanijim prilikama, uz malu crnu haljinu. Jedne stejtment minđuše je uvek dobro imati u kutiji sa nakitom, ali brinite i o tome da one ne idu uz svakoga. Niske, mršave osobe bi trebale da izbegavaju glomazne modele jer može delovati kao da ih je njihov nakit napao. 




Follow Us @get_sparkly