Apr 8, 2015

Lokai narukvica kao stil života

Nakit je, definitvno, jedna od onih stvari za koje se lako vežemo sentimentalno.I dok pojedine komade odeće često volimo privremeno i povremeno, tokom jedne sezone ili perioda života, za narukvice, ogrlice, minđuše se vezujemo često i zauvek. Neki nas podsećaju na drage osobe koje su nam ih poklonile, drugi na trenutke u životu kada smo ih sami sebi priuštili, a treći nam postaju drag i neizbežan pratilac bez posebnog povoda. Istom logikom se vode i radionice nakita čiji nakit često prati zanimljiva priča kojoj i oni sa najmanje razvijenim smislom za romantiku ne mogu da odole. Takve su upravo i Lokai narukvice.


Iza Lokai narukvica, koje se mogu smatrati svojevrsnim instagram trendom, stoji izvanredna priča koja je istovremeno i zanimljiva, i jedinstvena, i inspirativna. Naime, na prvi pogled ove narukvice ne deluju ništa drugačije od bilo koje druge niske kristalnih perlica sa svega jednom u crnoj boji. Međutim, one su mnogo više od toga. Crna perlica u sebi sadrži blato sa dna Mrtvog mora, dok su, naizgled, kristalne perle ispunjene vodom sa Mont Everesta. Simbolika se tu ne završava. Ova dva mesta su najniža, odnosno najviša tačka na zemlji, pa su dva elementa tu da simbolizuju prekopotreban balans u životu, onaj balans između uspona i padova. Kada se spoje u celinu oni postaju stil života, Lokai stil života.

Sama reč Lokahi potiče iz havajskog jezika i mnogi je smatraju sinonimom za pojam jin i janga. Izvorno označava harmoniju i balans.
































Sve fotografije preuzete sa mylokai.com

Follow Us @get_sparkly