Apr 23, 2015

Kako birati nakit za venčanje

Biranje nakita za venčanje sigurno nije važno kao što je biranje venčanice ili restorana. Ili mladoženje. Iako ta ogrlica ili taj ukras za kosu neće sa vama spavati u krevetu, bitno je posvetiti dovoljno pažnje i vremena izboru. Pravi komadi nakita doprineće tome da venčanica izgleda bajkovito i da vaše raspoloženje tog dana bude najbolje moguće. Šta ćete više? Ali, čime se voditi u izboru? Koji su saveti najvažniji?


1. Nek ide uz vas. Prvi i najvažniji je isti onaj koji važi za biranje venčanice, kao i svega ostalog što nosite - najvažnije je da se u tome dobro osećate. Mnogo po prirodi stidljivih mlada želi da tog posebnog dana izgleda glamuroznije nego ikada pa odabere raskošan nakit koji im nikako ne ide uz ličnost. Velika je šansa da te komade više nikada neće poneti, iako bi nošenjem istog mogle da se podsete dana venčanja onda kada npr.obeležavaju godišnjicu braka. Dakle, trik je u tome da vas nakit prati onakve kakve jeste. Ne zaboravite da nakit možete da uskladite sa oblikom lica ili građom tela.

2. Pažljivo birajte. A pod "pažljivo" mislimo da slobodno ponesete fotografiju svoje venčanice kada pođete u obilazak juvelirnica, a ni slika planirane frizure neće biti na odmet.


3. Nek odgovara haljini. Stručnjaci kažu da zlato dobro ide uz haljinu u boji slonovače, a uz čisto belu venčanicu pašu srebro i platina. Ako na haljini ima puno detalja, poput čipke ili raskošnog veza, biće dovoljan suptilan nakit. Takođe, pravila kažu da uz venčanice kratkih rukava dobro ide nakit za kosu, a uz one bez bretela poznate "luster" minđuše. U svakom slučaju, jedan izuzetan komad nakita može odlično završiti posao, dozvoljeno je i par komada ali nikako i ogrlica, i minđuše, i prsten, i narukvica...Shvatate na šta mislimo.


4. Nek bude nešto staro. Ukoliko se vodite ovim dobro poznatim pravilom, pravi je trenutak da "pretresete" kutiju za nakit vaše majke ili bake. Možda se u njoj krije neka vintidž lepotica od ogrlice koja će savršeno upotpuniti vaš izgled na dan venčanja.

5. Ukrasi za BAŠ VAŠU kosu. Iako vam se možda čini da nema ništa lepše od malenih, simpatičnih ukrasa za kosu na ovaj jedinstven dan, važno je znati da i njih morate uskladiti uz tip kose. Takvi suptilni komadi lepo će ići uz mirnu kosu tankih vlasi, ali ukoliko je vaša gusta i jaka "progutaće" ih, te joj morate obezbediti neke veće i upečatljivije.


6. Mora biti i praktično. Iako vam je u mislima perfektno opuštajuće popodne sa elegantnim pokretima, istina je da ćete igrati sve vreme i na svako malo grliti ljude, te pazite da nakit ne upropasti zabavu. Izaberite prave veličine prstenja i narukvice kako ne bi spadali, potrudite se da ukrasi za kosu ostanu u njoj, a da minđuše budu takve da se kosa ne zapetlja lako u njih.

I, to je najvažnije. Postoji još brdo suptilnih trikova poput kombinovanja boje minđuša sa bojom cveća koje dominira u bidermajeru, ali to je stvar senzibiliteta. Posle svih pravila i saveta, oslušnite svoj instikt pa ih onda prilagodite sebi. Na kraju krajeva, tako ste i mladoženju birale.









Follow Us @get_sparkly