Jan 17, 2015

Kombinujte klasično i midi prstenje kao profesionalci

Nizanje klasičnog i midi prstenja bi moglo da se svrsta u kategoriju trendova koji traju već neko vreme. Za popularnost ovih kombinacija možda bismo najpre trebali da zahvalimo Instagramu koji polako postaje mreža na kojoj se trendovi rađaju i žive. Ovo takozvano nošenje nakita 'u slojevima' se kao trend iz senke uvuklo i u prstenje i u ogrlice i u narukvice, a poenta je ni u čemu drugom do kreiranju jedinstvenog ličnog izgleda uz pomoć jednostavnih komada nakita. Zadržaćemo se na prstenju...



Miksovanje prstenja možete početi odlučivanjem da li ćete se zadržati na jednom metalu (srebrna ili zlatna boja, boja bakra ili ružičastog zlata, metal bojen u crno...) ili ćete se upustiti u avanturu kombinovanja metala. Kombinovanje metala unosi posebnu dinamiku u izgled vaših ruku. Ukoliko se zadržite na jednom metalu dinamiku unosite miksom veličina i oblika. Ovakvo prstenje će učiniti da svaki izgled bude više 'cool' i istovremeno drugačiji i nasuprot pravila. 

Druga odluka je da li ćete kombinovanje vršiti horizontalno ili vertikalno, odnosno da li ćete na jednom prstu nositi jedan klasičan i/ili jedan midi prsten ili ćete na tom prstu nizati nekoliko tankih prstenova. Ukoliko niste za tu varijantu onda se možete odlučiti da prstenje ređate jedan pored drugog na svakom prstu po jedan ili dva. Bitno je znati da zaista ne postoji pravilo koje kaže da morate nositi prsten na baš svakom prstu da biste ispoštovali ovaj trend. Igrajte se.


Za ovakve kombinacije obavezno je tanko prstenje koje izgledom podseća na burmu, ali i ono tanje. Dobro je imati i prstenje sa trouglastim detaljem jer pruža mogućnost da ga nosite na dva načina, sa vrhom trougla ka unutra i ka spolja. Uvek je dobro imati nakit koji se može nositi na više načina.


Midi prstenje treba nositi na kažiprstu, srednjem ili domalom prstu. U vezi sa njima postoji i nekoliko zanimljivih podataka. Najpre, još jedan naziv za ovakvo prstenje je 'podsetnik'. Zašto? Zato što je prstenje koje se nosi na malom prstu premeštano na gornji deo drugog prsta kao podsetnik da treba uraditi nešto. Druga zanimljivost je da se ovo prstenje nosilo i za vreme Renesanse, čemu svedoče i umetničke slike iz tog perioda. Nosile su ga žene koje se nisu bavile poslovima u polju.

Ne postoji loš način da napravite kombinaciju jer je u tome i suština - u spostvenoj kombinaciji. Sedite i razmislite: da li volite srebro ili zlato ili oba, da li volite manje ili veće komade, da li volite detalje ili minimalizam, da li ste više na strani klasičnog ili midi prstenja, da li ste za romantiku ili rokenrol.... 

Follow Us @get_sparkly