Jan 20, 2015

Kako uskladiti nakit sa građom tela

Kao što se može usklađivati sa oblikom lica ili tonom kože, nakit može biti na vašoj strani kada želite da skrenete pažnju sa ili na neki deo tela. Uopšteno govoreći, poznato je da se grudi, vrat i ruke mogu naglasiti time što će se na njima poneti tkanina izražajne boje ili određeni komad nakita. U svakom slučaju, treba znati da dimenzije nakita treba da budu u skladu sa dimenzijama tela.



Crte lica
Ako su na vašem licu oči, usne i nos krupni i izražajni takve treba da budu i minđuše ili ukrasi za kosu koje nosite. Ipak, ako je samo lice preveliko i preširoko valjalo bi da birate duge i po mogućstvu tanje minđuše koje će ga vizuelno izdužiti i učiniti da izgleda mršavije. Tačno je da sitne crte lica idu uz suptilan nakit, ali ako želite da vizuelno izgleda neka forma tog nakita bude u skladu sa oblikom lica.


Grudi
Tanana ogrlica na ženi krupne građe koja ima velike grudi verovatno neće ni biti primećena. Isto tako, velika stejtment ogrlica na sićušnoj ženi izgledaće smešno i učiniće da  izgleda previše krhko.
Dakle, uz određenu veličinu grudi ide i određeni tip ogrlice. Važi pravilo kao i za čitavo telo - malo uz malo, veliko uz veliko. Ako vam se ne sviđaju vaše velike grudi, uz lančić sa priveskom izgledaće još veće. Sa druge strane, takva ogrlica slagaće se sa manjim poprsjem.



Vrat
Ako svoj vrat smatrate kraćim i debljim nego što bi trebalo da bude, pravim izborom minđuša i ogrlice možete da učinite da izgleda duže i tanje. Oba ova komada nakita treba da budu dugi i tanki, s tim što minđuše ne treba da idu ispod brade.


Ruke
Možda je suvišno reći, ali uz tanke zglobove na rukama idu satovi sa užim kaišićem/narukvicom. Ipak, ako baš preferirate "oversized" u redu je nositi glomazne modele, s tim što onda na telu ne bi trebalo da bude nijednog toliko upečatljivog detalja.





Follow Us @get_sparkly