Dec 18, 2014

Bižuterija Katenina - raj za ljubitelje nakita

Bižuterija Katenina jedno je od nezaobliznih mesta za sve ljubitelje nakita, ali i niške kreativce koji se bave ručnom izradom istog.




Najčešće se bavimo radionicama unikatnog nakita, ali to ne znači da zaboravljamo na prostore u kojima se nakit, ali i sve ono što je potrebno da se on napravi, izlaže i prodaje. Štaviše, takva mesta su nam posebno draga. U njima ponešto za svoju dušu mogu naći i oni spretnijih prstiju koji sami prave nakit, ali i oni koji se oslanjaju na kupovinu gotovih komada. Upravo zato, "Catenina" je radnja koju rado posećujemo kad god nađemo priliku za to.


U Voždovoj 116 nalazi se lokal dobro poznat svim niškim zaljubljenicima u nakit. U pitanju je specijalizovana radnja koja zaista  ima šta da ponudi za svačiji ukus i bilo koju priliku - nakit je pristupačan i nosiv, ima komada koje možete nositi svakog dana ali i onih stejtment za posebne prilike.Ta činjenica učinila je da nikad ne izađemo iz ove prostorije a da prethodno nismo pazarile bar neku sitnicu. Za posebnu je pohvalu to što se prilikom nabavke nakita za ovu radnju definitivno ide u korak sa trendovima. Dokaz za to su fenomenalne dvostrane minđuše po uzoru na popularan Diorov model koje smo pronašle upravo ovde. 


Posebno zanimljiv deo u "Catenini" je onaj sa repromaterijalom. Bogatstvo perlica, plastičnih i metalnih elemenata, bižuterijske žice, različitih vrsta kanapa čini da poželite da se oprobate u izradi nakita, čak i ako se ne smatrate veštom osobom. Ima tu materijala ne samo za početnike, već i za one koji prave komplikovane komade sa više različitih elemenata. 



Kateninin nakit nas je spontano podstakao na stvaranje niza fotografija koje su nam na nenametljiv način pokazale da je nakit dovoljan da elegantnu večernju kombinaciju pretvori u ozbiljniju poslovnu varijantu, ali i da modernoj haljini udahne malo vintidž duha. Čitava filozofija leži u odabiru - mali starinski sat ili stejtment ogrlica čiji elementi podsećaju na mermer, biserna kragnica ili boho mindjuše, zlato ili cirkoni. Iako smo se stalno držale sigurnih i oprobanih neutralnih boja, mogućnosti za kombinovanje su se stalno otvarale, a dah nostalgije sa starih fotografija se sam nametnuo tokom editovanja. 



Zašto svaki istinski ljubitelj nakita mora da pokuca na ova vrata kada se nađe u Nišu? Zato što se radi o malom raju, uveravamo vas. Bilo da tragate za modernim ogrlicama, minđušama ili prstenjem ili pak nečim što će se tek u vašim rukama pretvoriti u zanosan komad nakita, "Catenina" je pravo i nezaobilazno mesto. 



Follow Us @get_sparkly