Sep 2, 2014

Minđuše penjačice - mlađe sestre earcuffa

Earcuff je trend koji se pojavio pre nekoliko sezona i od tada se konstantno pojavljuje i gubi sa modne scene. Oni kojima je, ipak, uspeo da potpuno osvoji srce ostali su mu verni do danas i u međuvremenu radili na njegovom unapređivanju. Tako se iz ove kategorije izdvojila nova grupa takozvani 'ear climbers' ili minđuše penjačice. Ne razlikuju se drastično od svoje starije sestre, ali imaju taman toliko osobenosti da se osamostale. Da li su dovoljno moćne da postanu poseban trend? 

Ovogodišnja ceremonija dodele Emi nagrada bila je savršena prilika da mnoge poznate dame prošetaju novi trend u nakitu, minđuše penjačice, kako bismo grubo mogli da prevedemo naziv. Najčešće se radi o jednoj minđuši koja manje ili više suptilno uspeva da razbije dosadan izgled ili da doda malo modernog začina u glamuorzne večernje toalete. Naravno, to ne znači da je zabranjeno nositi ih u paru, kao normalne minđuše, ali je efekat utoliko veći ako se posmatrač zagolica cinjenicom da nosite samo jednu minđušu. 

Za razliku od earcuffa koje mogu biti jako glomazne, toliko da zahtevaju još jedan dodatni drzač za ušnu školjku, penjačice su pričvršćene na klasičan način, pomoću šrafa i lagano započinju svoj put uz uvo. I dok neki modeli idu potpuno preko uha, drugi su dugački tek nekoliko centimetara, taman toliko da razbiju sve klišee o klasičnim minđušama. 

Dizajn se kreće od minimalizna u vidu metalne pločice, tek tu i tamo ukrašene po kojim cirkonom, do šljaštećih komada sa kristalima, pa čak i ornamentalni oblici sa blagim vintiž zaokretom u stilu. 
Upravo osnovna razlika između earcuffa i climbersa jeste u veličini. Prve minđuše i jesu kreirane da budu velike, dominantne, upadljive, da pokriju najveći deo ušne školjke, dok climbers doseže do polovine ivice i to čini nežno, suptilno i na veoma sofisticiran način. 
Osim šrafića, ove minđuše se vrlo često pričvršćuju i pomoću malo duže iglice koja je paralelna sa spoljašnjim, vidljivim delom minđuše. Iglica se provuče kroz rupicu a zatim se podesi položaj minđuše onako kako ona i treba da stoji, uz školjku. 

Ljubitelji nakita od početka godine penjačice ističu kao trend za 2014. godinu. Situacija na crvenom tepihu to potvrđuje. Koliko će uspeti da pobede samo polovičnu slavu koju su dosegle earcuffs ostaje da se vidi. Mi držimo fige.





























No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly