Jan 26, 2014

Muški nakit - kožne narukvice

Već nekoliko puta smo pisale o muškom nakitu, ali se svaki naš povratak na ovu temu i ove tekstove završavao osećajem da je tu mnogo što šta ostalo nedorečeno. Čini se da ipak veliki dečaci još uvek nisu potpuno odustali od nakita koji se pre par vekova smatrao veoma vrednim ukrasom muškog tela. Za razliku od minulih vremena muškarci su danas svoje interesovanje za nakit ograničili pre svega na narukvice i to najčešće na one od kože. Valjda tako ostvarjuju svoje dečačke snove da postanu rok zvezde, ali i naše o tome da nas baš jedan takav loš momak zavede. 

Ukoliko želite da sebi dragom muškarcu pribavite narukvicu od kože za koju ćete biti sigurne da je ručno rađena onda možete naići na malu poteškoću. Jednostavno mali broj autora se usuđuje da svoj nakit nameni striktno muškarcima jer je poznato da sem satova baš i ne vole drugi akaseoar. Samo jedan deo mita o Balakancu tradicionalisti. Ali misija nije nemoguća.



Nakit od kože - ručni rad je divno mesto na kome možete pronaći baš to što sugeriše i jednostavan i nedvosmilen naziv radionice, nakit od kvalitetne kože, rađen po meri i ukusu kupca. 'Muškarci dolaze često koliko i devojke, a najviše kupuju duple narukvice sa nitnama u crnoj i braon boji. Verovatno im i cena odgovara.' kaže autorka, Biljana Gereg, i dodaje, 'dosta njih mi je naručivalo narukvice s bodljama ili sam im pravila po narudžbini. Kažu da nisu mogli da nađu nesto slično, bar ne u Novom Sadu.' Modeli u univerzalnoj crnoj boji su nezaobilazni, kao i nitne, međutim Biljana, se potrudila da izvuče sve najbolje iz kože i da je ne ograničava materijal za koji se odlučila.



Slične narukvice možete pronaći i na stranici Kozne Narukvice Torbice koja nudi veliki izbor narukvica od kože za lepši pol. Za kožne narukvice je karakteristično da se vrlo lako mogu definisati kao univerzalne ukoliko se nalaze u nekoj neutralnoj boji, s obzirom da je mali broj muškaraca sklon eksperimentisanju sa bojama. Nitne su kao i ovde prisutne, a braon i crna boja najbolji izbor.










Čini se da je sever Srbije inspirativniji za autore koji se odlučuju da zađu u sferu muškog nakita. Tako smo u Zrenjanu pronašle radionicu koja se bave izradom muških narukvica od kože. Kožni nakit Zrenjanin  nudi veliki izbor kožnog nakita, među kojim dominiraju narukvice za oba pola, ali i minđuše, futrole i satovi. Autorka se odlučila da muškarcima ponudi i narukvice od bele kože, ali se braon i crna opet nameću kao dominantne. Uglavnom su prisutni veći, tj. širi modeli, sa detaljim tipičnim za ovu vrstu nakita i po veoma pristupačnoj ceni.












Narukvice za muškarce se mogu pronaći i u ponudi velikih dizajnerskih imena. Dok se kod nekih od njih narukvice ne razlikuju mnogo od onih koje nude naše 'male' radionice, drugi su pustili mašti na volju i poigrali se pletenjem kožice, opet bez preteranog komplikovanja. Za razliku od žena koje nikako da shvate, dizajneri su na vreme shvatili da muškarci ne komplikuju. Slične narukvice od eko kože se mogu napraviti veoma lako, a mi smo izdvojile jednu koju je predstavila Vesna iz Elm nakita i drugu koja se nalazi u ponudi Jocinog nakita.

Aldo

Manual




Time Out
Svoje modele kožnih narukvica nude i brendovi koje možete pronaći u velikim tržnim centrima - Aldo, Manual, Time Out. Naravno, ni ovde nema mnogo eksperimentisanja, ni drastične razlike u odnosu na ručno rađene modele, sem cene. Cena i podrška ručno rađenom nakitu mogu biti i presudne u vašoj odluci da se kupite neku od narukvica iz radionica. Bilo kako bilo, obradujte svog dragog i podsetite ga na dečačke snove, ali i da muškarci sasvim slobodno mogu da nose neki 'cool' nakit.


No comments:

Post a Comment

Follow Us @get_sparkly