Dec 29, 2013

Novogodišnje pripreme - maska od grožđa i kruna od zvezda

Da li se pripremate za doček Nove godine? Pored nezaobilaznog razmišljanja o odeći i nakitu, svakako se nameće i pitanje novogodišnje frizure. Nega kose je svakodnevna rutina koju morate poštovati ukoliko u posebnim prilikama želite da zablistate u trenutku. Zahvaljući Stevan Stillovim maskama brzo i lako možete nadoknaditi propušteno, posvetiti se oblikovanju ali bez nervoze oko hitnog oporavka. A što se nakita tiče, predlažemo zvezdice, mnogo zvezdica. 
 


Kada je u pitanju brzinski tretman preporučujemo Stilovu masku na bazi ulja iz semenki grožđa. Miris? Malo je reći da obožavamo sveže grožđe, ali moramo priznati da nismo neki ljubitelji suvog, a upravo to nam je bila prva asocijacija. Logično, zar ne? Ne, nismo bile nešto posebno oduševljene, međutim nešto voćkasto u njemu je potpuno zamaskiralo tu asocijaciju i možemo da je miris posle svega par trenutaka postao veoma prijatan.
*Moja kosa je veoma duga i slobodno mogu reći da sam je stalnim peglanjem poprilično oštetila, te su krajevi itekako skloni krzanju. Od kada sam počela da koristim Stilov balzam raščešljvanje je mnogo lakše i već na dodir osećam da oporavak ide u pravom smeru. 
A sada o maski. Na amabalži piše da je preporučljivo masku držati od 10 do 20 minuta i ja sam joj dala to maksimalno vreme da uradi svoju magiju. Od maske nekako uvek upravo to i očekujem - magično dejstvo na kosu. Šalu na stranu, pustila sam kosu da se malkice osuši i zatim nestrpljivo prošla češljem kroz istu. Iznenadila sam se jer sam uspela da sa neverovatnom lakoćom češalj provučem kroz čitavu dužinu polumokre kose. Čak su i oštećeni krajevi bili nežni i osećao se zaštitni sloj koji je ostao na njima i posle ispiranja preparata. O gornjem, zdravom delu kose neću ni da govorim. Znate ono kad prsti savršeno klize kroz kosu? Bila sam oduševljena. Kako se kosa sušila bila je sve laganija i zaista nisam imala nikakvu potrebu da je dodatno oblikujem pre izlaska. Čak i par dana kasnije osećala se ta lakoća u kosi. Iskreno, nisam neki ljubitelj balzama generalno pa sam se potpuno zaljubila u reči proizvođača 'Ovaj proizvod u potpunosti zamenjuje balzam ili pakovanje za lako raščešljavanje kose'. Savršeno.
Kesica je za jednokratnu upotrebu, sto je jako praktično kad su u pitanju putovanja i kada želimo da što manje opteretimo kofer bocama i kutijama. Ili onda kad ste student i nemate para za veća pakovanja maske za kosu, a želite da vam kosa bude u savršenom stanju za neku posebnu priliku. Ne brinite oko toga da li je jedna kesica dovoljna, iz iskustva potvrđujemo da sadržaj kesice prekriva veliku površinu kose (svi Still-ovi proizvodi namenjeni su prirodno gustim kosama našeg podneblja).
Sve savete o nezi kose i korišćenju Still preparata možete naći na njihovoj fb stranici.

GET SPARKLY PREDLOG 

Ukrašavanje kose u novogodišnjoj noći vrlo često ostane samo početna i nerealizovana ideja pre svega zato što slavlje i veselje ne trpe bilo kakav ukras na glavi. Na kraju večeri devojke iz kafana i diskoteka izlaze sa puštenom kosom a nakit se krije na dnu torbice. Ipak, ukoliko želite da zablistate na ulasku u prostor u kome ćete dočekati ponoć onda razmilite o našim predlozima. 


Naš prvi izbor je svakako krunica od zvezda koja će na fenomenalan način upotpuniti neobaveznu frizuru a istovremeno vašem izgledu dati jedan upečatljiv momenat. Iako deluje preslatko na popularnoj bob ili paž frizuri podjednako je moćna i na dužoj. Nesavršenost ovakve frizure donosi dah opuštenog, boho stila dok vam zvezdice daju nešto glamurozno i potpuno primereno događaju. 


Rajf ili šnalica sa kristalima, traka sa zanimljivim radom, mašna ispod ili biseri oko punđe ili jednostavno tijara su samo neke od ideja. O, da, malecna krunica može sasvim lepo upotpuniti i neobaveznu punđu i potpuno slobodnu kosu. Naravno, izbegnite modele koji podsećaju na svadbena veselja i potražite modele sa različitim motivima, perlama i kristalima u boji. Ili ih obijite sami. 

Na kraju ukoliko zaista želite da vaš nakit za kosu bude potpuna zvezda večeri onda same uz vešte ruke, možete napraviti model koji spaja vašu ušnu skoljku i kosu. Da, ružno zvuči ali je veoma efektno. Mali češćljić sa ornamentom zadenut u kosu i par lančića koji vode do uha biće detalj koji osvaja. Ne može savršenije od toga. 

fotografije preuzete sa Starbright-keiko lynn i Pinterest (follow us here)

2 comments:

  1. predlozi su odlicini....sve pohvale na postu :)
    http://fashiondiseaseeee.blogspot.com/

    ReplyDelete

Follow Us @get_sparkly