Oct 11, 2012

ELIZABETH TAYLOR - Her Love Affair With Jewelry

“You can’t cry on a diamond’s shoulder, and diamonds won’t keep you warm at night. But they’re sure fun when the sun shines.”



Tako je čuvena Elizabet Tejlor razmišljala o "najboljim prijateljima jedne devojke". Diva klasičnog Holivuda bila je poznata po strasti prema glumi, muškarcima i - nakitu. O svojoj impresivnoj kolekciji 2002. godine napisala je i knjigu "My love affair with jewelry". Poznata je njena izjava da je prva stvar koju je ugledala nakon rodjenja bio verenički prsten njene majke. Muževi Elizabet Tejlor znali su koliko ona voli nakit, pa joj je tako Ričard Barton kupio dijamant od 69 karata, plativši ga milion dolara. U glumičinoj kolekciji izdvajao se i biser iz 16.veka "La peregrina" koji je bio deo španskog kraljevskog nakita. Liz je bila pravi poznavalac nakita, nikad nije samo uživala u njemu, vec je znala i njegovo poreklo i kvalitet. Jednu ogrlicu sa rubinima je čak sama dizajnirala. Sredinom decembra prošle godine aukcijska kuća "Kristi" prodala je čitavu kolekciju za 116 miliona dolara, iako je prvobitno procenjena na 30 miliona.


"Ja nisam vlasnica tog nakita, ja ga samo čuvam i uživam u njegovoj lepoti. Posle moje smrti on ce biti rasut po svetu ali nadam se da će ljudi znati da ga ne poseduju, jer niko nikad ne poseduje nešto tako divno."
























Follow Us @get_sparkly